tiistai 19. marraskuuta 2019

Uusi verso!

Tässä sitä taas ollaan.

Vaikka minulla on sarjakuvablogini ja Instagram, johon tiuhaan spämmään kuvia arkeni joka aiheesta ja vaiheesta, on minulla silti välillä tarve "sanoa vähän enemmän."

Tekstimuotoinen blogi sallii minulle päivittelyä nopeampaan tahtiin, sillä välillä ajatukset käyvät nopeammin kuin kynä ehtii piirtää: sarjakuvablogin toteutus haluamallani tyylillä on minulle hieman liikaa aikaa vievää puuhaa, varsinkin jos puhuttavaa on paljon.

Esikoiseni vauva-aikana pidin Kirahvilli -blogia, jonka parissa puuhasin paljonkin "omalla ajallani". Silloin seurasin useampia esimerkiksi perhe-elämään tai treenaamiseen liittyviä blogeja, ja blogiyhteisössä kelluminen tuntui omalta jutulta.

Nyt kun uusperheemme odottaa uutta jäsentään syntyväksi ensi maaliskuussa, tuntuu taas ajankohtaiselta avata blogi ja pala maailmaani. Osin siksi, että tekee mieli yksinkertaisesti vain tuutata tekstiä jonnekin, osin siksi, että bloggaamisen tarjoama yhteisöllisyys, tai jo pelkkä ajatus siitä, viehättää kovasti.

Perheenvarsi -nimen valitsin blogilleni Papu ja Perheenvarsi -sarjakuvani mukaan. Tämä siksi, että siitähän tämä perhe-elämäni dokumentointi aikoinaan alkoi.
Esikoista odottaessani kutsuimme mummini kanssa mahassa kasvavaa pirpanaa Papuksi.
Tästä syntyi sanaleikki tarinan "Jaakko ja pavunvarsi" mukaan. Papun syntymästähän meidän, silloin minun ja Papun, perheeksi kasvaminen alkoi.
Senkin takia olen kiintynyt nimeen: pavunvarsi kasvaa ja kiemurtelee, kuten mekin!

Papu ja Perheenvarsi -sarjakuvaa tulen julkaisemaan jatkossa sen oman sarjakuvablogin lisäksi myös täällä. Sarja saanee viimein jatkoa, jahka äitiyslomaillessa aikaa omille piirtoprojekteille on aiempaa enemmän. (Kun piirtää päivätyökseen, jää välillä oma piirtopuuhastelu työn ulkopuolella harmillisen vähälle.)

Piirtäminen tulee näkymään niin blogini ulkonäössä, kuin sisällössäkin paljon: haaveilen oman kirjan kuvittamisesta ja tahdon kehittyä kuvittajana, joten mikäs sen toimivampi temmellyskenttä aiheen äärellä, kuin oma blogini!
Kuvittamalla voin myös ilmaista asioita joita en valokuvien keinoin voi tai tahdo näyttää: ilmeitä ja tunnetiloja kun on minulle ominaisinta ilmentää piirtäen!

Blogini aiheet liikkuvat hyvin pitkälti perheen, vanhemmuuden, naiseuden ja lapsiarjen alueella.
Välillä varmasti sivuan muutakin, esimerkiksi ihmismielen ihmeitä ja oikkuja, itseäni tyyppinä äidin roolin ulkopuolella ja ajankohtaisia aivokaistaani kuluttavia asioita.

Minusta ja meistä voit lukea lisää tuossa vasemmalla sivulla olevan "Meiräm perhe" -linkin kautta.

Tässä pintaraapaisu siitä, mitä tuleman pitää! Tervetuloa mukaan, mikäli meidän meno tuntuu mielenkiintoiselta.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti