torstai 9. syyskuuta 2021

VANHEMMAT PUHELIMELLA - Sopiiko vieraan ihmisen puuttua asiaan?

 

Annetaanhan armoa ja ymmärystä toisillemme.
Vanhemmuudessa on monta liikkuvaa osaa, paljon enemmän kuin näyttöä näpyttävä ohikulkijan sormi.

2 kommenttia:

  1. Ihan asia juttuja, mutta tarkastele välillä omaa ulosantias näissä "ei sun mielestä kivoja juttuja." Asiat voi esittää nätimmin eikä tehdä yleistävää haista-paska metodiaa kaikista. Äläkä nyt ota ittees, mainitsin vain. �� Kritiikki ja mielipiteet on ok. Mutta se asenne, että oma mielipide on se ainoo oikee mielipide ei

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moi! Nyt en ole ihan varma, luinko itse kommenttisi jotenkin väärin, vai oletko lukenut puolestasi sarjakuvani väärin.

      Tämä sarjakuva esimerkiksi käsittelee juuri sitä, että meidän ei pitäisi yleistää ja tehdä muista ihmisistä johtopäätöksiä hetken kohtaamisen perusteella, tai tuomita toisia heitä sen paremmin tuntematta.

      Kun ilmaisen mielipiteeni sellaisissa asioissa, joissa koen että jotakuta / joitakuita kohtaan käyttäydytään sortavasti, epäreilusti tai ilkeästi, ei minun kuulu pyydellä sitä anteeksi.

      En myöskään ole väittänyt omaa mielipidettäni ainoaksi oikeaksi. Toisaalta tässä sarjakuvassa ei esimerkiksi ole kyse mielipiteestä vaan havainnostani ja pohdinnastani siihen liittyen, että ihmistä tai hänen taustojaan tai tilannettaan ei voi päätellä pelkästään nopean kohtaamisen perusteella.

      Tarkastelen toki ulosantiani, mutta mikäli joskus tekisin sarjakuvan vaikka raismiin, äärimmäisiin vaihtoehtoispuoskarointihoitoihin tai eläinrääkkäykseen liittyen, olisi tulokulmani varmasti kärkäs ja ärsyyntynyt.

      Mainittakoon vielä että tähän kommenttiin vastaaminen tuntuu todella kummalliselta, sillä minun silmiini se näyttää siltä ettei liity koko sarjakuvaan, sillä sarjakuva on, kuten jo mainitsin, juuri sellaista ilkeää tuomitsevaa yleistämistä vastaan ja kehotan siinä olemaan muille ihmisille ymmärtävämpi ja armollisempi.

      Poista