sunnuntai 24. lokakuuta 2021

Tyttöjen värejä ja poikien juttuja










Tyttöjen värejä ja poikien juttuja! Onko semmoisia? 

🌸 🦖 🎀 ⚽️ 🥿 🧢

Tämä pohdinta lähti siitä, kun muistelin, miten poikaani kiusattiin punaisista housuista jo päiväkodissa. 

Sitä luulisi, että tämmöiset "tyttöjen ja poikien värit/lelut/vaatteet/luonteenpiirteet" -mustavalko--, eikun siis sinipinkkijaottelu olisi jo unohdettu kasa vanhoja ja kuluneita käsitteitä, mutta yhä niihin vain sitkeästi törmää. 

(Vieläpä tilanteissa, joissa asioiden sukupuolittaminen on täysin tarpeetonta. Tosin hyvin harvassa tilanteessa se lopulta on tarpeellista.) 

Saa sanoa tyttö, saa sanoa poika!

Mutta täytyy silti muistaa, että on muutakin. 
Ja että tytöt eivät ole kasa tietynlaisia värejä ja piirteitä, niinkuin eivät ole pojatkaan.
Itse ostan tytölleni mekkoja ja pojalleni tummia vaatteita, mutta vältän silti esimerkiksi puhuessa asioiden sukupuolittamista. 

♀️ ♂️ ⚧

Tässä pari tyyppiä ja tyyppien Instagram-tiliä, jotka ovat jollain tavalla tuoneet minulle aiheesta uutta ajateltavaa ja toisaalta tukeneet myös niitä ajatuksia, joita pääni jo entuudestaan on tulvinut: 

@janitoivo - Yleisesti Jani suhtautuminen asioihin tuntuu minun vinkkelistä viisaalta ja vastuulliselta. Janin kirja "Poika ja hame" esimerkiksi pohtii lapsen näkökulmasta sitä, miksi maailma on jaettu tyttöjen ja poikien juttuihin. 

@emminuorgam - Emmi ravistelee inhimillisesti monia pinttyneitä käsityksiä. Tätä aihepiiriä hän on käsitellyt esimerkiksi kolumneissaan ja instastoryissään. 

@sosionomi_elli - Elli on myös pohtinut näitä aiheita Instassaan. Tsekkaa erityisesti postaus, jossa Elli pistää pölyttyneet "Mistä on pienet pojat / tytöt tehty?" -lorut uuteen kuntoon. 





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti